Det där att välja

I två år har jag nu väntat på att få komma iväg igen på mina älskade vandringar i det land jag en gång tog till mitt hjärta som mitt andra fosterland – Spanien. Och trots väntan och längtan så har jag ändå njutit av lugnet som blev när inte alla planerade resor blev av. Jag målade och skrev mer, vilade mer, spelade in några låtar och – ja, njöt av det oplanerade lugnet lixom. Nu var det ju som det var och det var inte mycket jag kunde göra åt det. Annat än att välja. Och jag valde det som kändes bäst.

Nu är det i alla fall dags igen, jag har kommit med till Vigo i nordvästra Spanien för att först vandra en sträckning mot Santiago de Compostela som jag inte har gått tidigare. Sedan ska jag gå den sista delen av den portugisiska igen – favoriten hittills. Och som alltid konstaterar jag att här måste jag oxå välja. Vigo är nämligen som de flesta platser på jorden – delvis ful och trist och delvis intressant och vacker. Så idag har jag gått runt och tagit intryck. Både av staden och flera trevliga människor som mer än gärna berättat någonting intressant.

Det där ständiga valet. Vart vill jag gå, vad vill jag se, var ska jag äta, vem vill jag tala med? Alltid finns det olika vägar att gå, platser att bese, olika sätt att betrakta livet och att se saker på. Till och med olika sidor inom mig själv. För alla bär vi allt och det gäller att välja det bästa inom oss för att få ett liv vi trivs med istället för ett liv i tristess.

Där finns en port att gå igenom, en dörr till mitt inre. Och jag väljer att alltid vara öppen för att finna de vackraste av vägar som är intressanta och berikande att vandra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close