En välgörande promenad

En av mina vänner är född i Santiago de Compostela och uppvuxen längs caminon med allt vad det har inneburit. Hans familj har alltid gett pilgrimer något att äta och dricka och en historia på vägen. Det har varit en självklarhet att ställa upp för dem som vandrat och kanske varit i stora behov.
Idag är caminon mera kommersiell och antalet pilgrimer har mångdubblats. Så istället finns det nu gott om barer och restauranger. Dock finns ännu känslan av generositet kvar. Det kan vara ett extra välkomnande och trevligt bemötande, en intressant historia eller härbärgen som ännu tar donation av pilgrimerna vilket ibland kan betyda att någon får sova gratis.
Därför tvekade jag inte när en av mina medvandrare förra året föreslog att man skulle kunna gå för ett välgörande ändamål.

Jag donerar därför 5% av intäkterna från vandringen till Erikshjälpen. När jag flyttade tillbaka till Sverige från Spanien år 2000 blev jag fadder i Erikshjälpen och det är en organisation jag känner tilltro till och därför valde jag dem.

Nu är jag mycket väl medveten om att inte alla har råd att ge hur gärna man än skulle vilja. Då finns det ytterligare en sak man kan göra om man tycker om att gå. Jag har själv laddat hem appen Sweatcoin som finns både för iPhone och Android. Här kan du med hjälp av att dina steg räknas antingen byta in dina ihopsamlade poäng mot något du själv vill ha eller sätta in dem till välgörande ändamål. Så hur eller hur kan du ge antingen något till dig själv eller någon annan som har behov för lite extra. Det är en försmak av pilgrimskänslan.
Buen camino!

Caminon 069

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close