En vecka i Galicien

DSC_1675

Så här ser vandringen ut under år 2022;

11-20 September
OBS! Sista anmälningsdag är 5 Augusti

Söndagen den 11:e September
Senast denna dag anländer du till någon av flygplatserna Lavacolla (utanför Santiago de Compostela), Vigo eller Porto. Jag kommer att vara på plats i god tid inför vandringen så det finns möjlighet  att ordna något extra för dig ifall du önskar komma tidigare.
Om du reser till Vigo tar du buss utanför flygplatsterminalen och åker cirka 20 minuter till Tui eller Valenca.
Om du reser till Porto tar du buss eller tåg till Tui eller Valenca. Det tar cirka 1,5 timme.
Även från flygplatsen Santiago de Compostela går det att ta sig med buss in till busstationen för att sedan byta till buss som tar dig till Valenca. Det tar cirka 2 timmar.
Om ditt flyg anländer på kvällen så kan det vara bra att bo nära flygplatsen för vidare transfer dagen därpå då bussar och tåg inte går så sent.
Om du flyger till Santiago de Compostela kan jag hämta dig vid flygplatsen och köra dig  till Tui för 50 Euro. Om du flyger till Vigo så är kostnaden 10 Euro.

Måndagen den 12:e September
Vi vaknar i staden Tui som ligger vid floden Minho som gränsar till Portugal. Den här dagen använder vi till att lära känna varandra lite och för att utforska Tui och grannstaden i Portugal; Valenca. Båda städerna har fantastiska gamla medeltida stadskärnor väl värda att besöka. Här finns många butiker som säljer lokala produkter som till exempel korkväskor, spetsdukar och andra roliga souvenirer. Här finns även många mysiga barer och trevliga restauranger – och inte att förglömma; den godaste glassen på den iberiska halvön om du frågar mig! Under den här dagen hinner du oxå ”förgå” en smula för att värma upp musklerna lite.

Tisdagen den 13:e September
Denna första dag vandrar vi 19 km till Porriño. Det är en trivsam vandring med ganska lagom utmaningar denna första dag. Naturen är vacker och lokalbefolkningen är hjälpsam och trevlig. Råkar du missa en gul pil att följa så kommer säkerligen någon att ropa åt dig och peka ut den rätta vägen för dig. När vi sedan är i Porriño så får du gärna följa med till ett speciellt ställe för att träffa en riktig trollkarl…

Onsdagen den 14:e September
Vår andra vandringsdag går vi ungefär 15 km till Redondela. Anledningen till att jag säger ”ungefär” är för att det många gånger går att välja alternativa rutter vilket anvisas längs leden. Den alternativa rutten kan vara något längre men går alltid längs lite naturskönare panoraman. Även Redondela har mycket gamla hus, kyrkor och kloster som är trevliga att gå runt och titta på och en hel del mysiga barer och restauranger att välja bland.

Torsdagen den 15:e September
Den tredje vandringsdagen går vi cirka 18 km till Pontevedra. Detta är en mycket vacker stad med både en stor katedral, kloster och en mycket speciell kyrka som är formad som en pilgrimsmussla. Att gå inne i den gamla stadskärnan och kanske få sig lite levande musik på köpet vid ett torg är ren njutning.

Fredagen den 16:e September
Den fjärde dagen går vi vidare till Caldas de Reis som ligger 23 km längre fram längs leden. Här tar vi in på byns stora spahotell. Här kan du bada i varmt källvatten och även beställa behandlingar om du önskar. En skön dag att ta igen sig på. På kvällen föreslår vi att vi går till Benito och Fátima och äter, de har mat i en klass för sig och Benito är en mycket gästfri och trivsam värd.

Lördagen den 17:e September
Denna sjätte dag får vi ytterligare 18 km till Padrón som har mycket speciellt att bjuda på, inte bara deras berömda Pimientos de Padrón och en gammal keltisk kultplats som har använts i 3000 år. Här finns även kopplingar till aposteln Jakob som är väldigt speciella. Dessutom tänker jag att vi avslutar kvällen på en mycket speciell restaurang någon mil ut på landet. Du kommer knappt att tro dina ögon…

Söndagen den 18:e September
I Padrón passar vi på att ta en extra vilodag då du till att börja med kan gå på söndagsmarknaden som kommer igång på allvar runt klockan 10. Här kan du hitta precis allt möjligt, äta nybakt bröd vars recept är månghundraårigt, friterade churros, kokt bläckfisk och naturligtvis deras lokala lilla paprika som kan bjuda på överraskningar.
Därefter är du välkommen att följa med på en fantastisk utflyktsdag med bil. Jag har en hel korg av smultronställen att välja på, exempelvis de fria hästarna i bergen, vikingabyn Catoira, Noaks döttrars by, de vackra gamla lämningarna efter byn Castro Baroña vid atlantkusten och mycket mer. Bara vädret, lusten och fantasin styr vad vi ska hitta på. Denna extrautflykt kostar 50 Euro per person och tar mellan 6-8 timmar.

Måndagen den 19:e September
Nu tar vi tag i det igen och traskar de sista 25 km in till den heliga staden Santiago de Compostela. Var beredd på att förundras över denna magiska plats och alla trötta, lyckliga och stolta människor som precis som du äntligen kommit fram!
Här finns mycket att upptäcka och vi kommer att visa dig några av alla de sevärdheter som finns där. Vi lämnar då även in våra vandrarpass för att få vår Compostela som visar på att vi gått minst de sista 10 milen till Santiago. Var dock beredd på att det kan bli så att vi måste hämta dem dagen efter.

Tisdagen den 20:e September
Nu är vandringen till Santiago de Compostela över, du har förmodligen fått din välförtjänt Compostela och nu är det du själv som väljer om du önskar stanna några dagar extra eller resa hem igen. Jag kan hjälpa dig med extrabokningar om du så önskar. Ifall du flyger hem från Santiagos egen flygplats Lavacolla så kan du antingen ta bussen från bussterminalen eller så skjutsar vi dig för 10 Euro.

Härbärge eller pensionat
Nu är vi ju alla olika och vill göra denna vandring på olika vis. Därför erbjuder vi dig två sätt att göra den på. Antingen bär du själv din egen packning och bor på vandrarhem där man delar sovsal med andra. Det är ett alternativ som är roligt framförallt om du vill träffa alla dessa andra vandrare som kommer från hela världen och dela dina upplevelser med dem.
Härbärgen brukar idag ha god standard där man ofta sover i våningssäng och sängkläder ingår. Vårt tips är ändå att ta med dig i alla fall en innersovsäck ifall det nu inte skulle vara så just på den platsen. Flera av härbärgena har även tillgång till kök ifall du själv önskar laga din mat eller kunna ordna egen frukost och behöver tillgång till kylskåp.
Detta alternativ kostar 6000:- 

Eller så väljer du att hellre bo på pensionat där du får dela rum med en annan i gruppen och får ditt bagage kört till nästa plats och kan vandra med bara det allra viktigaste så som till exempel torra strumpor och vattenflaska. De flesta pensionaten erbjuder även pilgrimsmenyer och frukost eller så finns detta i närheten.
Detta alternativ kostar 9000:-
(Vill du dessutom ha alldeles eget rum så kostar det 3000:- extra)

Anmälningsavgiften är 1500:- och betalas vid anmälan för att säkra din plats
Denna avgift täcker utgifter vid planeringen och kan ej återbetalas annat än vid särskilda skäl
Därefter måste slutbetalning ske senast en månad före vandringen startar
Du kan antingen betala nedan via Paypal eller maila mig för ytterligare betallösningar

Ingår;
Information om vandringen, dess etapper, tips om packning och annat du behöver tänka på före din resa
Pilgrimspass
Kartor och allmän information
Vägledning och boende på pilgrimshärbärgen eller pensionat med god standard från eftermiddagen den 11:e september till morgonen den 20:e September
Meditationer och olika ritualer som utformas efter gruppen och de platser vi befinner oss på
Utflykt till Padróns gamla keltiska kultplats Santiaguiño
Utflykt till en mycket speciell restaurang med ekologiska och lokala råvaror

Jag kommer hela tiden finnas till hands för råd och stöd under vandringen


Tillkommer;
Flyg t.o.r. (jag kan hjälpa dig med hur och var du kan boka)
Mat och dryck
Följebil finns och det går att ordna transfer från och till flygplatsen – 10-50 Euro
I det fall du behöver hämtas upp under vandringen – 2 Euro per mil
Utflykt under en dag till olika fantastiska ställen jag har lärt känna – 50 Euro

För intresseanmälan maila till vandra@pilgrimen.com

Anmälningsavgift

När du betalt din anmälningsavgift är du säkrad din plats i gruppen. Anmälan är bindande och återbetalas ej annat än vid särskilda skäl då den används för att täcka uppkomna utgifter vid planeringen.

1 500,00 Skr

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close